Når du første gang besøger vores tegnestue, kan vi være svære at finde, da huset udefra ligner en villa. Dette er et bevidst valg, da vi ønsker at vise vores møbler og inventar i hjemlige rammer. Vores tegnestue ligger i hjertet af Odense på Absalonsgade, som emmer af historie og smukke arkitektoniske detaljer, som tager udgangspunkt i stilperioden historicisme.
Den 300 m2 villa, der danner ramme om tegnestuen, er bygget i historicismestilen, som vi har værnet om ude som inde, da vi købte og renoverede huset i 2018.
Du vil se eksempler på den fine danske tradition, vi er vokset ud af: mødet mellem snedkerhåndværk og design.
Det skønne hus har givet os en unik ramme til at vise, hvordan vi arbejder. Her kan du se, hvordan design både kan anerkende det historiske særkende - og gå hånd i hånd med det funktionelle. Du kan se de svungne linjer i nye fortolkninger - og hvordan det organiske har en tæt dialog med nutidens stramme look og funktionelle krav. De smukke omgivelser, gør det desuden let for vores designere og snedkere at lade sig inspirere til at skabe løsninger, der lever op til vores egne krav til kvalitet og æstetik.
Det indledende møde vil som regel foregå på vores tegnestue. Her vil vi vise dig rundt i husets tre etager, som alle er indrettet med egne snedkerløsninger, der alt sammen bliver anvendt af vores folk til dagligt. Dette giver en fornemmelse af, hvordan vores løsninger tager sig ud i et virkeligt hjem. Al inventar lige fra skriveborde, badeværelsesløsninger, vinrum, indbyggede skabe, spiseborde, radiatorskjulere til døre og gulve, har vi skabt.
Du vil også blive vist rundt i vores urbane snedkeri, som ligger i tegnestuens baghave i en bindingsværksbygning fra 1911. Her vil du møde de snedkere, der kommer til at bygge dine møbler og få en fornemmelse af, hvilken omhu der bliver lagt i snedkerhåndværket.
På tegnestuen sidder Malene, som er husets kreative ansvarlige og medejer af Køkkenskaberne. Hun er en erfaren designer og æstetiker, der siden virksomhedens begyndelse i år 2006 har designet unikke og smukke snedkerløsninger. Hvert møbel er designet med udgangspunkt i det enkelte hus, og den enkelte kunde. Ingen projekter har derfor været ens. Malene tager sig af produktudviklingen og har øje for de nyeste tendenser inden for formgivning, materialer og teknologi, hvilket løbende bliver anvendt til nye designs.
Det er Malene, du vil være i dialog med gennem designprocessen. Hun vil hjælpe med at kombinere dit hjems arkitektur med de nyeste tendenser og danske snedkertraditioner, hvor funktion og kvalitet er i højsæde.
På tegnestuen sidder også 2 tegnere. Det er dem der laver de flotte 3D visualiseringer, der gør det let at forestille sig det færdige møbel.
Den 4. person på tegnestuen er den anden medejer, Martin. Han er ansvarlig for hvidevare, økonomi, indkøb og projektsalg. Det er Martin, der har kontakten til vores erhvervskunder, mellemhandlere og leverandører.
Martin fungerer også som byggeleder på de projekter, hvor vi har ansvaret for byggestyringen. Du vil støde på ham under gennemgang og aftale af hvidevarer, ved opmåling samt ved byggemøder angående el- og vandinstallationer. Han er ligeledes den, der besvarer mere tekniske spørgsmål, enten fra dig eller dine håndværkere.
Det er både en ære og stor fornøjelse af få lov til at designe nye og smukke løsninger i samråd med kunderne, der deler vores store passion for kvalitet og detaljer. Vores kunder spænder bredt fra private og arkitekter til indretningsdesignere, der kommer med forskellige forudsætninger og opgaver.
Ligesom vores designs, er der heller ikke to dage på tegnestuen, der er ens. Den daglige gang bærer stor præg af dynamik og masser af kreativ frihed, da vi ikke er begrænsede af et fastlagt sortiment. Efter afstemning af økonomi hjælper vi med at indramme de uanede mængder af muligheder og finde frem til det perfekte design.
Vores navn Køkkenskaberne er et godt men ikke dækkende navn, da vi udover køkkener har designet alt fra vinkældre til staldinventar. Den korte afstand mellem tegnestue og snedkeri er både fysisk og mental. Vi designer og bygger tingene fra bunden hver gang, og inspirationen går absolut begge veje. Her kan vi hurtigt afprøve nye teknikker og materialer - noget, som ellers nemt bliver ret omstændigt.